Zadnje novice

Vseslovensko srečanje oglarjev v Zloganju

Oglarji se srečujemo vsako leto na drugem koncu Slovenije na vseslovenskem srečanju oglarjev. Letos smo se srečali v Zloganju pri Škocjanu na Dolenjskem, kjer je oglarska kopa povezala vaščane v odlični skupnosti, ki ji botruje srčnost. 

Oglarji delujejo kot sekcija pri Turističnem društvu Škocjan. Ob prižigu kope se je sestal tudi UO Društva oglarjev Slovenije. Prižig oglarske kope so opravile žene zaselka Zloganje ob pomoči gostov. Na prireditvi so spregovorili župan Občine Škocjan Jože Kapler, podpredsednik Turistične zveze Slovenije Peter Misja, predstavnik SIDG Janez Levstek, predsednik Društva oglarjev Slovenije Jože Prah, Vodja OE ZGS Niko Rainer in seveda domačini, ki so lahko ponosni na storjeno. Pokazali so, kako lahko skupnost v svoji prostovoljnosti kvalitetno zaživi. Zato jih prepozna tudi lokalna in širša skupnost. Odprli so lično in naravno izdelan prostor za druženje ter informativno tablo o oglarjenju. Zahvalili so se vsem posameznikom, ki so darovali svoj čas, energijo in sredstva za izpeljavo projekta. Posebej so na tem mestu izstopali mladi prostovoljci, ki z veseljem sodelujejo v akcijah lokalne skupnosti. 

Brane Žunič, umetnik in član UO Društva oglarjev Slovenije, se je s simbolno sliko zahvalil oglarjem Zloganja za opravljeno delo, oglarji pa so v enoletno čuvanje prejeli tudi prehodni kipec oglarja. 

Srečanje oglarjev Slovenije v letu 2021 bo v Oglarski deželi – Dole pri Litiji.


Vse objave
051 695 180