Visoko priznanje Janezu Medvedu

Zavod za gozdove Slovenije (ZGS) je tudi letos podelil priznanja za skrbno delo z gozdom. Med prejemniki je bil tudi naš oglar Janez Medved, ki je z ženo Bernardo in njunima otrokoma avgusta zgradil in skuhal več kot 32 ton oglja v kopi rekorderki (300 kubičnih metrov drv) v Suhadolah pri Litiji. Janez je bil med drugim prepoznan po zglednem gospodarjenju z gozdovi, tesni povezanosti z gozdom, strokovnem izvajanju gozdnih del in spoštovanju večnamenske vloge gozda. odlično.

Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Jože Podgoršek je ob letošnji razglasitvi povedal: »Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano se zavedamo vloge lastnikov gozdov pri uspešnem gospodarjenju z gozdovi, zato podpiramo ukrepe za nego in obnovo gozdov, varno in učinkovito delo ter razvoj gozdov. Tradicionalni izbor najbolj skrbnih lastnikov gozdov temelji na praksah, ki jih je treba upoštevati, saj združujejo vse vidike vestnega gospodarjenja z gozdovi in podpirajo sodelovanje tudi na tem področju.« Janezu ob prejemu priznanja Naj gozdar leta iskreno čestitamo.