Dan Geossa in občinski praznik Občine Litija

Oglarji iz Oglarske dežele Dole pri Litiji so se predstavili na Geometričnem središču Slovenije (Geoss), v nedeljo 16. junija 2024, ob Dnevu Geossa in prazniku Občine Litija. Društvo oglarjev Slovenije in Društvo oglarjev oglarske dežele Dole pri Litiji, sta skupaj z Društvom kmečkih žena Vače, pričarala obiskovalcem umetnost kuhanja oglja. Pomerili so se v žaganju hloda z amerikanko, takt pa je dajal Andraž na svoji harmoniki. Župan je razmišljal, da bi vsako leto pričeli občinski praznik Občine Litija s prižigom kope v Oglarski deželi, oba predsednika KS Vače in Dole pri Litiji, sta po žaganju hloda povedala, da bosta KS še bolje sodelovali v skupnih akcijah. Marija Imperl, predstavnica prezidiuma Evropske oglarske zveze, pa je vse povabila na srečanje oglarjev v letu 2025, 10. maja, ki bo v prestolnici evropske kulture, v Novi Gorici, v Lokovcu, kjer bo srečanje ob zbiranju OGLJA MIRU kamor bo romalo tudi oglje z Geossa. Jože Drnovšek, mož, ki je zelo zaslužen za postavitev Geossa, je bil navdušen nad dogajanjem in se veseli novih dogodkov.